Stichting CareClowns – Clown

Vacature | Organisatie: Stichting CareClowns | Functie: Clown (m/v) | Plaats: Amersfoort | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 29/01/2017


CareClowns bezoekt in clownduo’s mensen met dementie in zorginstellingen en dagopvang. CareClowns heeft tot doel om oprecht contact te maken met mensen met dementie. Met persoonlijke aandacht, clownspel en muziek weten de clowns de mensen in de zorginstellingen te bereiken en te verleiden tot contact. Het vaste patroon wordt doorbroken, waardoor de dag meer kleur krijgt. Als Clown is het belangrijk om de mens achter de ziekte dementie te kunnen benaderen. Te kunnen inspelen op de beleving en de mogelijkheden van de mens met dementie. Hem de hoofdpersoon te laten zijn. Zijn lichaamstaal te kunnen ‘lezen’, mee te bewegen en zo tot optimaal contact te komen.

CareClowns zoekt

Clowns (m/v)

In februari 2017 gaan we audities houden voor nieuwe Clowns.

Wat wordt er van je verwacht als Clown?
Je bezoekt met een clownsmaatje op afspraak mensen met dementie in een verpleeg- of verzorgingstehuis en geeft hen op een clowneske manier afleiding, plezier en ontspanning.

Wie ben jij?
Om te kunnen beginnen als Clown is het belangrijk dat je clownspersonage goed is ontwikkeld en dat je als speler goed kan improviseren. Een HBO-opleiding op het gebied van theater of drama (zoals Docent drama, Acteursopleiding of Creatieve Therapie Drama) aangevuld met specifieke scholing op het gebied van clownerie (clowncursussen en/of workshops) biedt daarvoor de beste basis.

Verder

 • beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • beheers je de Nederlandse taal;
 • ben je muzikaal;
 • heb je kennis en ervaring met de omgang van ouderen met dementie;
 • kun je je verplaatsen in de leef- en belevingswereld van ouderen met dementie;
 • kun je feedback geven en ontvangen en
 • kun je goed functioneren in een team.

Wat krijg je ervoor terug?
CareClowns biedt een bijzondere werkomgeving, waarin zelfstandigheid, collegialiteit, plezier en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn en er volop ruimte is voor eigen initiatief. De werkzaamheden worden aangeboden op freelance basis. In aanvang zal het gaan om één à twee dagdelen per week maar dit kan in de toekomst uitgroeien naar twee à drie dagen per week.

Interesse?
Meld je dan aan voor de audities door jouw motivatiebrief met CV én een filmpje waarop je als clown bent te zien per e-mail te sturen naar sollicitatie@careclowns.nl ter attentie van Annette Vonk. Vermeld hierbij ook op welke dagen in de week je eventueel beschikbaar bent om als Clown aan de slag te gaan. Graag ontvangen wij je inzending uiterlijk 29 januari 2017.

Alleen sollicitaties waarbij een filmpje wordt meegestuurd, zullen in behandeling worden genomen. Dit hoeft geen lang filmpje te zijn, maximaal drie minuten is voldoende. Zorg er wel voor dat je goed te zien bent. Denk dus bijvoorbeeld aan voldoende licht en dat je niet alleen maar vanaf grote afstand te zien bent.

Wil je meer weten over CareClowns of de functie? Ga naar www.careclowns.nl of bel met Hanneke Heessels op vrijdag 13 januari tussen 13.00 en 15.00 uur, maandag 16 januari tussen 15.00 en 16.00 uur of woensdag 18 januari 2017 tussen 10.00 en 11.00 uur (telefoonnummer 06 108 876 48).

De audities zullen plaatsvinden op woensdagmiddag 8 en donderdag 9 februari 2017 (eerste auditie) en donderdag 17 februari 2017 (tweede auditie).

www.careclowns.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , ,