Rijksmuseum Muiderslot – Hoofd Marketing, Communicatie & Events

Vacature | Organisatie: Rijksmuseum Muiderslot | Functie: Hoofd Marketing, Communicatie & Events | Plaats: Muiden | Omvang: 0,7-0,8 fte | Sluitingsdatum: 31/01/2017


Stichting Rijksmuseum Muiderslot is een museum sinds 1878 en beheert een rijkscollectie van nationaal belang. Het Muiderslot ontvangt zo’n 135.000 bezoekers per jaar, waaronder veel kinderen en een groeiend aantal buitenlandse toeristen. Er werken 35 medewerkers en circa 100 vrijwilligers.

Musea zijn verhalenvertellers. Dat verhaal begint voor het Muiderslot in de middeleeuwen, in 1285 om precies te zijn, met zijn bouwheer: de Hollandse graaf Floris V. We willen dit verhaal de komende jaren verdiepen en verbreden en het Muiderslot positioneren als het museum over de middeleeuwen. Een permanente museale presentatie over het Hollandse Gravenhuis op het middeleeuwse, Europese strijdtoneel en wat we daarvan terugzien in het Europa van nu. Een relevant verhaal voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Daarnaast vertelt het Muiderslot aan de hand van de collectie over de Gouden Eeuw en over zijn beroemde bewoner schrijver P.C. Hooft en de Muiderkring. Ook komt de functie van het slot in de Hollandse Waterlinies ruim aan bod. We organiseren naast de vaste presentaties tijdelijke tentoonstellingen en veel evenementen voor verschillende doelgroepen.

Voor het verder in de markt zetten van dit unieke museum, het middeleeuwse kasteel, de historische plek, de collectie en alle activiteiten die in en om het Muiderslot plaatsvinden zoeken we per 3 april een

Hoofd Marketing, Communicatie & Events

0,7-0,8 fte

Jouw nieuwe functie
Je wordt lid van het MT en verantwoordelijk voor de aansturing van 3 medewerkers die zich bezighouden met publieksactiviteiten, podiumactiviteiten en de marketing en communicatie van het Muiderslot en haar activiteiten (evenementen, tentoonstellingen, educatie en Amsterdam Castle Muiderslot (buitenlandse bezoekers).

Je eigen aandachtsgebieden zijn:

 • Aansturen en organiseren afdeling
 • Fondsenwerving voor de in 2019/2020 nieuw ter realiseren Gravenroute.
 • Marketing (en analyse resultaten)
 • Digitale communicatie (website, sociale media)
 • Perszaken

Jouw bagage
Je hebt een Universitaire of HBO-opleiding afgerond. Aantoonbare ervaring op het gebied van marketing en communicatie. Passende werkervaring, ook met leidinggeven. Aantoonbare ervaring op gebied van fondsenwerving. Je bent communicatief sterk, hebt overwicht op grond van deskundigheid en professionaliteit en bent gewend aan verantwoordelijkheden. Je bent een enthousiaste pleitbezorger voor het Muiderslot, hebt een bruikbaar netwerk en weet dat vlot verder uit te bouwen.

Ons aanbod
Je gaat werken op een unieke historische locatie met een prachtige museale collectie. Je krijgt een baan met inhoud en je werkt met bevlogen en betrokken collega’s. In overleg werk je 24 uur tot 32 uur per week, in 3 tot 5 dagen. De functie is ingeschaald volgens schaal 11 van de Museum CAO.

Geïnteresseerd?
Mail je cv met een bondige motivatie vóór 31 januari naar: iris.vanstaveren@muiderslot.nl

Woensdag 8 februari hebben we gereserveerd het 1e gesprek, dinsdag 14 februari voor de 2de ronde.

Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met ons Hoofd MCE a.i. Monique Hellemons via monique.hellemons@muiderslot.nl of telefoon (0294) 25 62 74.

www.muiderslot.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,