Nationale Opera & Ballet – Assistent Kostuumproductie

Vacature | Organisatie: Nationale Opera & Ballet | Functie: Assistent Kostuumproductie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 38 uur | Sluitingsdatum: 27/01/2017


Nationale Opera & Ballet is het huis van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Beide toonaangevende gezelschappen worden door het rijk gerekend tot de topinstellingen. Met choreografen, regisseurs, dirigenten en ontwerpers van wereldniveau creëren, produceren en presenteren wij producties die behoren tot de (inter)nationale top.

In 2016 ontving Nationale Opera de International Opera Award voor Opera Company van het jaar. Daarnaast bieden wij kwalitatief hoogwaardige educatie- en participatieprojecten voor een breed publiek van jong tot oud. Ruim zeshonderd collega’s met 30 verschillende nationaliteiten werken dagelijks samen aan de realisatie van onze ambitieuze programmering met een artistieke kwaliteit en vooruitstrevende techniek die ons uniek maken.

Het kostuumatelier Ballet zoekt per 1 maart 2017 een fulltime

ASSISTENT KOSTUUMPRODUCTIES

38 uur per week

De assistent staat het hoofd van het kostuumatelier en de kostuumontwerper terzijde als tussenpersoon tussen hoofd, ontwerper en atelier en is verantwoordelijk voor een goed verloop van de kostuumproductie van de balletten. De assistent coördineert de vervaardiging van kostuums en accessoires door middel van het inplannen, begeleiden en bewaken van het gehele kostuumproductieproces.

De belangrijkste werkzaamheden zijn

 • Het overdragen van informatie over ontwerpen aan het atelier.
 • Het signaleren van knelpunten in de voortgang van de productie en het bedenken van oplossingen.
 • Het inkopen van stoffen en fournituren.
 • Het opstellen van kostuumlijsten.
 • Het zorg dragen voor een correcte archivering van de productie.

De vereisten voor de functie zijn

 • Een relevante, afgeronde opleiding op HBO-niveau.
 • Textiel- en warenkennis (Detex).
 • Minimaal twee jaar ervaring in het theater (ballet) als assistent kostuumproductie.
 • Bij voorkeur internationale werkervaring in het theater.
 • Actieve beheersing van de Engelse en Duitse taal.
 • Zelfstandigheid, flexibiliteit en relativeringsvermogen.
 • Stressbestendig en standvastig.
 • Beschikken over uitstekende organisatorische kwaliteiten en vindingrijkheid.

Wij bieden
Een uitdagende functie in een creatieve omgeving in het hart van Amsterdam. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij een fulltime dienstverband bedraagt het salaris minimaal € 2.369,00 en maximaal € 3.384,00 bruto per maand. Dit bedrag is exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Informatie en procedure
Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Oliver Haller, hoofd kostuumatelier ballet, via o.haller@operaballet.nl. (Gelieve uw sollicitatie niet naar dit adres te sturen, deze wordt niet in behandeling genomen.)

Belangstellenden kunnen tot en met 27 januari 2017 hun sollicitatiebrief met een curriculum vitae per mail sturen naar sollicitaties@operaballet.nl.

www.operaballet.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,