Museum Voorlinden – Medewerker Marketing & Communicatie

Vacature | Organisatie: Museum Voorlinden | Functie: Medewerker Marketing & Communicatie | Plaats: Wassenaar | Omvang: 40 uur | Sluitingsdatum: geen


Museum Voorlinden is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. Sinds de opening op 11 september 2016 wordt het museum zowel nationaal als internationaal goed ontvangen, mede dankzij haar omvangrijke collectie en de unieke ligging binnen Nationaal Park Hollandse Duinen.

Vanuit ons kantoor, eveneens gelegen op landgoed Voorlinden en op steenworp afstand van het museum, werken we op dit moment aan de ontwikkeling van ‘het merk’ Voorlinden. Naast het publiceren van eigen uitgaven in de vorm van catalogi en merchandise zijn we hard aan het werk om het museum op de (inter)nationale kaart te zetten. We organiseren jaarlijks zes grote en kleinere tentoonstellingen in het museum die gepromoot moeten worden, maar daarnaast vormt ook het natuurgebied – landgoed Voorlinden – een belangrijk onderdeel van onze profilering.

Om de (inter)nationale branding en communicatie van ons museum te versterken zoeken we op korte termijn de juiste persoon voor:

Marketing & Communicatie

40 uur per week

Profiel
Je bent een strategisch en organisatorisch talent, inspirerend, je kunt overtuigen en hebt een frisse blik. Je kunt commercieel denken, beschikt over ruime inhoudelijke kennis die, gepaard met een flinke dosis energie, zorgt voor een stevige positionering van Museum Voorlinden in het (inter)nationale museumlandschap . Je hebt kennis van, en interesse in alle ontwikkelingen binnen de museumwereld. In de basis beschik je over de traditionele marketingtechnieken, maar daarnaast ben je ook innovatief en heb je een goed gevoel voor nieuwe media om ons museum sterk te kunnen profileren. Je bent bereid zowel ideeën te ontwikkelen alsook deze zelf uit te voeren.

Functie-eisen

 • Afgeronde opleiding HBO/WO, bij voorkeur Marketing en/of Communicatie;
 • Drie tot vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare positie binnen de museumwereld of een vergelijkbare omgeving;
 • Ervaring in een commerciële omgeving;
 • Vlotte pen;
 • Brede culturele interesse, affiniteit met moderne en hedendaagse kunst.

Kerncompetenties

 • Creatief
 • Analytisch
 • Flexibel
 • Resultaatgericht
 • Hands-on (!)

Verantwoordelijkheden & taken
Je onderhoudt het contact met pers en vaste en nieuwe externe leveranciers en vertegenwoordigt het museum bij diverse gelegenheden. Je werkt in nauw overleg met directie en in-house ontwerper. Je sluit media-deals af ter promotie van een activiteit en/of expositie.

Je verzamelt en redigeert content ten behoeve van de website, nieuwsbrieven en social media en bewaakt deze middelen op kernwaarden, USP’s, kwaliteit en huisstijlgebruik.

Je monitort statistieken van de diverse social media en signaleert bijzonderheden en stelt een plan van aanpak op. Je doet publieksonderzoek en doet daarnaast- op basis van kritische analyse – aanbevelingen en stuurt zo nodig bij.

Wij bieden:
Een uitdagende functie in een klein en enthousiast team op een mooie locatie middenin de natuur. Wij bieden een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Mail je motivatiebrief, cv en (een link naar) je portfolio naar vacature@voorlinden.nl t.a.v Mevr. S. Swarts, met de vermelding ‘Vacature Marketing & Communicatie’ in de onderwerp regel.

www.voorlinden.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,