Méér Muziek in de Klas – Meewerkstage Projectmanagement

Stage-vacature | Organisatie: Méér Muziek in de Klas | Functie: Meewerkstage Projectmanagement | Plaats: Amsterdam | Omvang: 3 tot 4 dagen | Sluitingsdatum: 27/01/2017


Doel van Méér Muziek in de Klas is om alle 1.6 miljoen basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs te bieden. Dat is hard nodig, want de aandacht voor muziekonderwijs is de afgelopen jaren sterk afgenomen. Terwijl wetenschappelijk onderzoek bewijst dat muziek op school de ontwikkeling van de cognitieve, sociale en creatieve vaardigheden van kinderen positief beïnvloedt. Om onze ambitie te realiseren vragen we aandacht voor het belang van muziekeducatie in de media, verbinden we relevante partijen aan elkaar, maken we goede voorbeelden toegankelijk en vergroten we de deskundigheid van docenten.

Sinds de start van de campagne begin 2016 is veel bereikt: een zesde van alle basisscholen in Nederland maakt gebruik van een van onze initiatieven om muziekonderwijs een stevigere plek te geven in het lesprogramma. In 2017 gaan we onvermoeid door, en om de beweging flink door te laten groeien zijn we op zoek naar versterking van ons team.

Meewerkstage Projectmanagement

Periode 6 maanden | zo snel mogelijk

Wat we zoeken
De afdeling Projecten van Méér Muziek in de Klas is op zoek naar een proactieve, hands-on projectstagiaire. In ons kleine, hechte team krijg je de kans om werkervaring op te doen op het gebied van projectmanagement, onder begeleiding van onze ervaren projectmanagers. Denk hierbij aan de organisatie van regionale informatiebijeenkomsten en workshopdagen voor leerkrachten.

Je werkzaamheden

 • Je werkt mee als voltallig lid van een projectteam;
 • Je ondersteunt twee specifieke projecten, en springt bij andere projecten bij;
 • Je denkt mee over de creatieve en praktische invulling van evenementen;
 • Je informeert betrokken collega’s en externe partijen en schakelt hen op de juiste momenten in;
 • Je houdt de projectadministratie bij.

Wat we vragen

 • Je volgt een relevante HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement, facility management, bedrijfskunde, kunstmanagement, muziekwetenschap;
 • Je bent praktisch ingesteld en denkt altijd twee stappen vooruit;
 • Je kunt goed met mensen overweg, je pakt makkelijk de telefoon op;
 • Je kunt zowel goed in teamverband als zelfstandig werken;
 • Je bent creatief en stressbestendig;
 • Je bent een vrolijk en energiek persoon;
 • Je werkt nauwkeurig en bent goed geordend;
 • Je hebt affiniteit met muziek en onderwijs.

Wat we bieden
Wij bieden een leuke en leerzame stage van ongeveer zes maanden voor 24 tot 32 uur per week, waarbij je de kans krijgt kennis te maken met alle aspecten van projectmanagement en de wereld van muziekeducatie. Er is veel ruimte voor eigen initiatief, uiteraard krijg je ook de nodige begeleiding. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Solliciteren?
Dan zien we graag een kort filmpje tegemoet waarin je jezelf voorstelt en uitlegt waarom jij de geschikte kandidaat bent. Stuur dit filmpje, samen met je cv, uiterlijk 27 januari 2017 naar info@meermuziekindeklas.nl o.v.v. ‘Stage projectmanagement’. Wil je eerst wat meer weten over de stage? Neem dan contact op met Babs Schipper, projectmanager: bschipper@meermuziekindeklas.nl.

www.meermuziekindeklas.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,