Méér Muziek in de Klas – Meewerkstage (Online) Communicatie

Stage-vacature | Organisatie: Méér Muziek in de Klas | Functie: Meewerkstage (Online) Communicatie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 3 of 4 dagen | Sluitingsdatum: 27/01/2017


Doel van Méér Muziek in de Klas is om alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs te bieden. Dat is hard nodig, want de aandacht voor muziekonderwijs is de afgelopen jaren sterk afgenomen. Terwijl wetenschappelijk onderzoek bewijst dat muziek op school de ontwikkeling van de cognitieve, sociale en creatieve vaardigheden van kinderen positief beïnvloedt. Om onze ambitie te realiseren vragen we aandacht voor het belang van muziekeducatie in de media, verbinden we relevante partijen aan elkaar, maken we goede voorbeelden toegankelijk en vergroten we de deskundigheid van docenten.

Sinds de start van de campagne begin 2016 is veel bereikt: een zesde van alle basisscholen in Nederland maakt gebruik van een van onze initiatieven om muziekonderwijs een stevigere plek te geven in het lesprogramma. In 2017 gaan we onvermoeid door, en willen we de beweging flink laten doorgroeien.

Meewerkstage (online) communicatie

Periode 6 maanden | zo snel mogelijk

Wat we zoeken
De afdeling communicatie van Méér Muziek in de Klas is op zoek naar een proactieve, hands-on communicatiestagiaire. In ons kleine, hechte team krijg je de kans om brede werkervaring op te doen op het gebied van (online) communicatie, PR en marketing. Als stagiaire ondersteun je de communicatiemedewerker en webredacteur.

Je werkzaamheden

 • De redactie van de website, de e-nieuwsbrieven en social media.
 • Het genereren en uitvoeren van ideeën en marketingacties rondom specifieke activiteiten en events.
 • Het opstellen en uitvoeren (online) communicatieplannen.
 • Het selecteren van doelgroepen en passende media voor de verschillende activiteiten.
 • Het verzorgen van mailings, zowel per post als digitaal.
 • De productie van drukwerk en online uitingen.

Wat we vragen

 • Je volgt een opleiding op het gebied van communicatie op HBO-/WO-niveau, of hebt deze net afgerond.
 • Je beschikt over een vlotte pen en kunt je goed verplaatsen in verschillende doelgroepen.
 • Je kunt zowel goed in teamverband als zelfstandig werken.
 • Social media kennen voor jou geen geheimen.
 • Je bent creatief en stressbestendig.
 • Je werkt nauwkeurig.
 • Je hebt affiniteit met muziek en onderwijs.

Wat we bieden
Wij bieden een leuke en leerzame stage van ongeveer zes maanden voor 24 tot 32 uur per week, waarbij je de kans krijgt kennis te maken met alle aspecten van het communicatievak binnen de wereld van muziekeducatie. Er is veel ruimte voor eigen initiatief, uiteraard krijg je ook de nodige begeleiding. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Solliciteren?
Dan zien we graag een kort filmpje tegemoet waarin je jezelf voorstelt en uitlegt waarom jij de geschikte kandidaat bent. Stuur dit filmpje, samen met je cv, uiterlijk 27 januari 2017 naar info@meermuziekindeklas.nl o.v.v. ‘Stage Communicatie’. Wil je eerst wat meer weten over de stage? Neem dan contact op met Maike Kroese, medewerker Communicatie: 020-8204 734 of mkroese@meermuziekindeklas.nl.

www.meermuziekindeklas.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,