Cubiss – Onderwijsadviseur

Vacature | Organisatie: Cubiss | Functie: Onderwijsadviseur | Plaats: Tilburg | Omvang: 32-36 uur | Sluitingsdatum: 23/01/2017


Cubiss streeft ernaar dat iedereen de kans krijgt zich persoonlijk te ontwikkelen en de kennis op te doen die nodig is om volwaardig deel te kunnen nemen aan onze maatschappij. We adviseren en ondersteunen organisaties en overheden, die zich gesteld zien voor vraagstukken rond lezen, leren en informeren.

Denk aan bibliotheken, organisaties in het sociaal domein, het onderwijs en gemeentelijke en provinciale overheden. Onder meer voor de provincies Noord-Brabant en Limburg voeren we met veel enthousiasme en bevlogenheid projecten op dit terrein uit. Een aantal van deze projecten werkt actief aan het vergroten van mediawijsheid en leesplezier en het bevorderen van lezen bij jeugd en jongeren van 0 tot 23 jaar. Dit doen we samen met partners uit de bibliotheekbranche en het educatieve veld.

Cubiss is per direct op zoek naar een ervaren

Onderwijsadviseur

voor 32-36 uur per week | werklocatie Tilburg

Ben jij een echte strateeg en zet je je tanden graag in beleidsvraagstukken rondom (voor- en vroegschools) onderwijs? Word je er enthousiast van om op deze thema’s het verschil te maken voor het (voor- en vroegschoolse) onderwijs en voor jeugd & jongeren? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Wij zoeken een ondernemende, sterk relationeel gerichte strateeg die zijn of haar sporen binnen het (voor- en vroegschoolse) onderwijs heeft verdiend. Je bent op diverse terreinen binnen onze educatieve projecten inzetbaar. Verder ben je proactief en pak je een regierol in de uitvoer van ideeën en activiteiten, om die tot mooie resultaten te brengen. Projectmatig werken is jou niet vreemd en je kan prima schakelen tussen verschillende activiteiten.

De opdracht
Binnen de educatieve projecten van Cubiss werk je aan het bereiken van strategische doelen en resultaten op de thema’s mediawijsheid en leesbevordering (leesplezier). Voorbeelden hiervan zijn het verankeren van het MediaPakt (www.mediapakt.nl) binnen het onderwijs en het opzetten en uitvoeren van pilots op strategisch niveau.

Binnen je werkzaamheden geef je zelfstandig sturing en vorm aan projectonderdelen en activiteiten en ben je verantwoordelijk voor de resultaten die behaald worden op deze onderdelen. Je weet te schakelen tussen de strategische blik en de aandacht voor de meso- en microsituatie.

Als ervaren Onderwijsadviseur vertaal je doorlopend trends en ontwikkelingen in de (voor- en vroegschoolse) onderwijssector naar adviezen en de ontwikkeling van activiteiten, producten en diensten aansluitend bij de doelstellingen en thematiek van de projecten.

Vanzelfsprekend ben je op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen het onderwijs en ben je in staat kennis en inzicht van relevante maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar oplossingen voor strategische (beleids)vraagstukken. Je kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden en denkt toekomstgericht.

Kwalificaties
Je beschikt over een relevante HBO- of universitaire opleiding. Een onderwijsbevoegdheid is een pre. Verder heb je ten minste 10 jaar aantoonbare, relevante ervaring in het onderwijs, bij voorkeur op managementniveau of direct betrokken bij het maken en uitvoeren van onderwijsbeleid. Denk aan een functie als opleidingsmanager in het MBO of VO bijvoorbeeld. Je hebt een passie voor opleiden, ontwikkelen en opvoeden. Je bent een echte communicatief sterke netwerker en je kunt gemakkelijk op verschillende niveaus schakelen. En verder ben je:

 • Resultaatgericht
 • Organisatorisch sterk
 • Inventief, pragmatisch en oplossingsgericht
 • Zelfstandig
 • Omgevingsbewust
 • In staat mensen te motiveren en inspireren

De functie is in principe voor de periode van één jaar.

Solliciteren
Solliciteren kan tot en met 23 januari 2017 via het sollicitatieformulier op de website van Cubiss.

Voor meer informatie neem contact op met Ingrid de Jong, projectleider Mediawijsheid, via 06 22 69 45 41 of i.dejong@cubiss.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.cubiss.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,