Conservatorium Maastricht – Directeur / Teamleider

Vacature | Organisatie: Conservatorium Maastricht | Functie: Directeur / Teamleider | Plaats: Maastricht | Omvang: 1 fte | Sluitingsdatum: 25/01/2017


At Conservatorium Maastricht, very international in its composition and mindset, we believe in collectivity, in the will to challenge each other and excel ourselves. To add value, in and with music, with talented students, inspiring teachers, our audience and national and international venues, institutions, organisations, businesses and authorities. 

We think and work ‘beyond borders’, which leads to exciting and innovative results. We aim to inspire, and are always looking for innovation within creation, transfer and performance to stimulate young talent, students and alumni to become excellent and all-round musicians whose energy and creativity offer a valuable contribution to the international world of music and to society.

Conservatorium Maastricht biedt opleidingen op BA en MA niveau aan in Klassiek, Jazz en Docent Muziek en maakt deel uit van de Faculty of Arts van Zuyd Hogeschool. Conservatorium Maastricht heeft ongeveer 500 studenten en 150 medewerkers.

Per 1 september 2017 zoeken wij een:

Directeur / Teamleider m/v

(1 fte)

Wie zoeken wij?
Een inspirerend leider en netwerker met een global mindset, die in de gehele breedte kansen ziet en pakt om de visie van Conservatorium Maastricht samen met het team te verzilveren. Je bent een goede verbinder, intern en extern, nationaal en internationaal, artistiek en zakelijk, beleidsmatig en uitvoerend.

Motiveren en helder communiceren zijn je tweede natuur, je haalt het beste uit je teamleden en studenten, bent niet snel uit het veld te slaan, durft buiten de begaanbare paden te denken en te gaan en geeft ruimte aan professionals.

Wij verwachten van je dat je

 • Gedegen kennis hebt van en grote affiniteit hebt met onderwijs en muziek en participeert in het (inter)nationale muziekleven en in het bijzonder in dat van het hoger muziekvakonderwijs.
 • Een gedegen visie hebt op de podiumkunsten / kunst- en cultuursector die je namens Conservatorium Maastricht kunt presenteren en representeren, waarbij je je laat voeden door professionals en studenten.
 • Beschikt over een groot relevant euregionaal en (inter)nationaal netwerk en resultaten kunt bewerkstelligen in de bestuurlijke en culturele sector, overheid en bedrijfsleven.
 • Uitstekend op de hoogte bent van de Nederlandse en regionale ontwikkelingen, specifiek in de muzieksector en het Hoger Onderwijs in de Kunsten.
 • Daadkrachtig bent en als een sterke communicator in uiteenlopende situaties de juiste toon weet te treffen en een weloverwogen standpunt inneemt.
 • Leidinggevende ervaring hebt, sterk bent in bedrijfsorganisatie en gericht bent op faciliteren.
 • Een visie hebt op de rol van het conservatorium in de samenleving en dat je een goed ontwikkelde sensor hebt voor publieksbereik.
 • Inspireert en enthousiasmeert en een klimaat kunt scheppen waarin studenten, docenten en staf zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je geeft anderen de ruimte, zorgt voor stabiliteit en kunt uitstekend delegeren.
 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels en bij voorkeur ook Duits.

Taken
Je geeft leiding aan de afdelingshoofden klassiek, jazz, docent muziek, onderwijs en communicatie en aan het onderwijs ondersteunend personeel. Je bent eindverantwoordelijk voor de realisatie van de beleidscyclus van de opleidingen en de posten onderwijs & onderzoek, personeel, financiën, marketing en organisatie. Je maakt deel uit van het managementteam van de Faculty of Arts Maastricht. De werkzaamheden worden verricht in afstemming met en onder verantwoordelijkheid van Leo Swinkels, faculteitsdirecteur Faculteit van de Kunsten.

Arbeidsvoorwaarden

 • Wij bieden een functie voor 1 fte voor de duur van 1 jaar bij de BV Hogeschool Zuyd Contracting. Bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden kan dit dienstverband verlengd worden.
 • Een salaris conform aard en zwaarte van de functie, mede afhankelijk van opleiding en ervaring.

Heb je interesse
Wil je alvorens te reageren meer informatie, dan kun je een belafspraak maken met Leo Swinkels, directeur Faculteit van de Kunsten, 0031 43 3466424 / 3466415.

Sollicitatie
Je kunt vóór 26 januari 2017 solliciteren door het invullen van je persoonlijke gegevens en het uploaden van je motivatiebrief en CV in het Engels (!) op de website.

De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken vindt plaats op woensdag 8 februari én donderdag 9 februari 2017, de tweede ronde op maandag 13 februari 2017.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

www.werkenbijzuyd.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,