Cobra Museum voor Moderne Kunst – Junior Curator

Vacature | Organisatie: Cobra Museum voor Moderne Kunst | Functie: Junior Curator | Plaats: Amstelveen | Omvang: 0,6 fte | Sluitingsdatum: 28/01/2017


Het Cobra Museum voor Moderne Kunst bestaat sinds 1995. Het museum is een dynamische plek waar de erfenis van Cobra centraal staat en waar het gedachtengoed van deze internationale na-oorlogse avantgarde steeds wordt geactualiseerd aan de hand van tentoonstellingen, onderzoek en andere activiteiten.

Het museum beheert een collectie Cobra-werken en laat zien hoe springlevend het gedachtengoed van deze revolutionaire beweging nog altijd is, door vanuit de kunst het verhaal van Cobra over radicaal experiment en sociaal engagement te verbinden aan het nu. Hedendaagse kunst heeft binnen deze missie een centrale plek in het museum.

Cobra Museum voor Moderne Kunst zoekt een

Junior Curator

(0.6 fte)
Ter aanvulling op en ondersteuning van de artistiek-inhoudelijke staf.

Functieomschrijving
Als junior curator werk je aan tentoonstellingsprojecten, zowel zelfstandig als in groter teamverband, in nauwe samenwerking met senior conservator en registrar. De functie is tweeledig: je werkt mee op artistiek-inhoudelijk niveau aan een tentoonstellingsprogramma met internationale ambitie, van concept tot realisatie.

Tegelijkertijd draag je zorg voor taken op coördinerend en uitvoerend niveau: bruikleenverkeer, transporten en verzekeringen, het opstellen en beheren van budgetten, het voorbereiden van op- en afbouw. Je onderhoudt zowel binnen als buiten de organisatie veel contacten: binnen de organisatie met directie, management en medewerkers, buiten de organisatie met o.a. gastconservatoren en transportfirma’s. Je maakt deel uit van de conservatorenstaf en rapporteert aan de artistiek directeur.

Wie zoeken we?
Een creatieve organisator op academisch denkniveau met een passie voor en kennis van kunst, van Cobra tot hedendaags. Een energieke communicator die gemakkelijk schakelt tussen inhoud en uitvoering en die het prettig vindt om in teamverband te werken. Een flexibele kunsthistoricus met hands-on mentaliteit die zijn/haar talen spreekt en gemakkelijk schrijft. Je hebt ervaring in het museale veld en snapt de dynamiek van een kleine organisatie.

Aanstelling
In eerste instantie wordt een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar aangeboden, met uitzicht op een vast dienstverband. Beloning op basis van kennis en ervaring.

Geïnteresseerd?
Stuur dan vóór 28 januari een motivatiebrief en cv naar Cobra Museum voor Moderne Kunst, t.a.v. Monique Crone, Postbus 2028, 1180 EA Amstelveen, of mail naar m.crone@cobra-museum.nl.

www.cobra-museum.nl


  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Plus
  • Add to favorites
  • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,