VoorleesExpress Rotterdam – Voorlezer

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: VoorleesExpress Rotterdam | Functie: Voorlezer | Plaats: Rotterdam | Omvang: maximaal 2,5 uur | Sluitingsdatum: geen


De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen met een taalachterstand. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. We zoeken samen naar een aanpak die past bij de ouders en het kind.

Voorlezer

Onze voorlezers lezen wekelijks thuis voor bij gezinnen met kinderen van 2-8 jaar met een taalachterstand. Het doel hierbij is het stimuleren van de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen. Je leest in totaal twintig keer voor bij het gezin thuis, op een vaste avond en tijd. Als voorlezer laat je ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij intensief begeleid door een coördinator. De VoorleesExpress is voor zowel gezinnen als voorlezers een bijzondere ervaring!

Het voorlezen vraagt per gezin gemiddeld 2,5 uur per week, inclusief een bibliotheekbezoek met het gezin en voorlezersbijeenkomsten. We proberen een gezin bij je in de buurt te zoeken, dus de reistijd is minimaal.

Vereisten

 • Je hebt affiniteit met kinderen.
 • Je bent enthousiast over (voor)lezen en boeken en kunt dit overbrengen.
 • Je bent minimaal één vaste avond per week beschikbaar om een uur bij een gezin voor te lezen.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands.
 • Je hebt een open, nieuwsgierige houding en bent geïnteresseerd in sociale en culturele diversiteit.

Heb jij affiniteit met kinderen en ben je enthousiast over boeken en (voor)lezen? Heb je interesse in mensen met diverse achtergronden en spreek je vloeiend Nederlands? Het nieuwe seizoen start in februari 2017 dus meld je nu aan!

Heb je interesse om voorlezer te worden?
Neem dan contact op met VoorleesExpress Rotterdam via voorleesexpress@stichtinghoedjevanpapier.nl of bel naar 010-4863022.

www.voorleesexpress.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,