Project Wildeman – Producent

Vacature | Organisatie: Project Wildeman | Functie: Producent | Plaats: Amsterdam | Omvang: 0,2 FTE | Sluitingsdatum: 27/01/2017


Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van vier eigenzinnige performers die muziek, gesproken woord en beweging combineren. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

Project Wildeman bestaat uit vier leden Robin Block, Milan Mes, Maarten Vinkenoog en Sven Hamerpagt. Zij dragen verantwoording af aan Stichting Project Wildeman die hen gedelegeerd artistiek en zakelijk eindverantwoordelijk heeft gemaakt.

Per 1 januari 2017 ontvangt Project Wildeman een vierjarige subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Daarnaast zit Project Wildeman in het internationale traject Fast Forward van het Fonds Podiumkunsten dat hen de komende twee jaar de gelegenheid geeft co-producties te maken in Berlijn en Milaan. Wij zoeken een vaste producent die gedurende het jaar zakelijk een vinger aan de pols houdt en gedurende de producties het productiebudget beheert en productionele zaken voor zijn of haar rekening neemt.

Project Wildeman zoekt een:

Producent

0,2 FTE

Inhoud van de functie:
De nieuwe producent onderhoudt gedurende het jaar tweewekelijks contact met Project Wildeman. Dit contact richt zich in het bijzonder op financiële en zakelijke onderwerpen. In de aanloop naar een productie worden er steeds meer productionele zaken aan toegevoegd, zodat tijdens de productie de volledige budgettaire en productionele verantwoordelijkheid bij de producent ligt. De producent werkt nauw samen met de vier wildemannen die hem/haar ook aansturen. Bij grotere producties stuurt hij/zij het productionele team aan. De werkdruk zal gedurende producties hoger liggen in de aanloop naar en tijdens producties. De producent heeft een betrokken houding en denkt mee in het inhoudelijk proces dat verbonden is aan het maken van een voorstelling. Het bestuur neemt periodiek poolshoogte van het functioneren van de zakelijke structuur.

Taken en verantwoordelijkheden van de producent:

 • Tweewekelijks contact onderhouden met Project Wildeman over financiële zaken.
 • Gedurende producties de verantwoordelijkheid dragen over het productiebudget.
 • Gedurende producties de verantwoordelijkheid dragen over het productionele gedeelte.
 • Projecten financieel afhandelen en verantwoorden.

Functie-eisen:

 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Kunnen werken met MS Office, in het bijzonder MS Excel.
 • Rijbewijs B, liever nog BE.

Wij zoeken iemand die:

 • een hands-on mentaliteit gedurende producties;
 • een flexibele instelling heeft en bereid is tot werken op onregelmatige tijden;
 • goed kan plannen en organiseren;
 • financieel inzicht heeft;
 • open communiceert, praktisch en enthousiast is;
 • verantwoordelijkheid neemt, pro-actief handelt en collegiaal is;
 • nauwkeurig en accuraat is;
 • een commerciële instelling heeft en tevens een groot hart voor (muziek)theater;
 • affiniteit heeft met het werk van Project Wildeman.

Wij bieden:
Een uitdagende baan waarin ruimte is voor eigen initiatief binnen een creatieve en dynamische organisatie. Een aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met de intentie om dit voor langere tijd voort te zetten en op basis van een contract als ZZP-er met een honorarium volgens marktconforme tarieven.

Voor eventuele aanvullende informatie over de functie kunt u contact opnemen met Sven Hamerpagt (wildeman): 0621547530. Sollicitaties voorzien van een CV en motivatie kunnen tot en met 27 januari 2017, o.v.v. producent, worden gestuurd naar Project Wildeman, ter attentie van: Jeroen Busscher (voorzitter) via het e-mailadres: info@projectwildeman.nl.

www.projectwildeman.nl


 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Add to favorites
 • Email

, , , , , , , , , , , , , ,